Cumartesi, Mart 28

Midnight Movie / 2008


imdb puanı : 4.7/10Yapım : 2008Ülke : ABDTür : Gerilim / KorkuYönetmen : Jack MessittSenaryo : Jack Messitt, Mark GarbettOyuncular : Daniel Bonjour, Stan Ellsworth, Rebekah Brandes, Mandell Maughan, Greg Cirulnick



Bridget, bir sinemada çalışmaktadır ve erkek arkadaşı Josh, yakın arkadaşlarını da yanına alarak onun çalıştığı sinemada 1970′li yılların bir korku filmini izlemeye gece matinesine gelirler.Bu film, kanlı bir katliam yapmış ve 5 yıl önce akıl hastanesinden esrarlı bir şekilde kaçmış, kaçık ünlü bir yönetmenin filmidir.Filmi izlerken, arkadaşlarının ölümlerini de film sahnelerinde görmeye başlarlar.İlk başta salondakiler, bunu bir kamera şakası olarak algılar.Ancak, vakit ilerledikçe hepside tüm bunların şaka olmadığını ve filmin bir parçası haline geldiklerini farkederler.Ölümlerin basit bir cinayet olmadığını ve hepsinin doğa üstü güçler tarafından gerçekleştiğini çok geçmeden anlayacaklardır.








Midnight Movie - Teaser Trailer
by ohmygore


Cuma, Mart 27

Seks ve Felsefe (2005)

Dünya sinemasının en önemli isimlerinden birisi sayılan İran’lı yönetmen Mohsen Makhbalbaf başyapıt kabul edilen “Kandahar” adlı filminin ardından bu kez aşkın doğasını çözmeye çalışıyor. 40 yaşına basmak üzere olan bir adam kendisi için oldukça sıradışı bir doğumgünü partisi düzenlemeye karar verir. Birbirlerinden haberleri olmayan 4 sevgilisine aynı yerde randevu veren adam hepsine gerçeği açıklamaya karar verir. Aldatıldıklarını farkeden 4 kadın yaşadıkları kısa süreli şokun ardından ilişkilerini sorgulamaya başlarlar. Kadınlara içinde yaşadıkları gerçeği göstermeyi hedefleyen adam, sonunda kendisinin de ayırdına varması gereken başka gerçekler olduğunu farkeder.


Solstice - Gün Dönümü




Gün Dönümü - Solstice
Yapım:2008~ ABD
Tür:Dram, Gerilim, Korku
Yönetmen:Marty Musatov, Ethan Erwin, Daniel Myrick
Senaryo:Marty Musatov, Ethan Erwin, Daniel Myrick
Yapımcı:Mikkel Bondesen, Adam Del Deo, James D. Stern
Görüntü Yönetmeni:M. David Mullen
Müzik:Jane Antonia Cornish
Süre:1 saat 27 dk

Film Hakkında:Dilimize solstis ( gündönümü ) olarak geçen, 21 haziran ve 21 aralık tarihlerinde meydana gelen yaz ve kış gündönümlerini ifade eder 'solstice' ... Filmi gündönümlerine olan ilgimin etkisiyle izledim. Büyük bir merak uyandırmıştı bana ama adıyla filmin konusunu ilgisiz buldum. Klasik vodoo temasıyla bayağılaştırılmış olmasından dolayı da ayrıca muzdaripim. Müziğe gelince sıradan, bilindik korku-gerilim filmlerinin basitleştirdiği bir hava vermiş filme. Sonu da beklenmeyen bir atmosferde mutlu bitmiş olması da ayrı bir konu..





Perşembe, Mart 26

Karanlıklar Ülkesi: Lycan’ların Yükselişi




Iki doğaüstü ırk arasında ilk Ölümsüz olanlar Alexander Corvinus’un iki farklı oğullarının soyundan türer:

Markus’un kanını taşıyan Vampirlerdir: zarif, aristokrat, kurnaz ve kanla beslenirler;

William’ın kanını taşıyan Kurt adamlardır: insanlık dışı, şiddete doymak bilmeyen, yırtıcı birer canavara dönüşürler.

Vampirler bugün Macaristan’ın batısında kalan vahşi toprakların yönetimini üstün zekaları, güçleri ve siyasi becerilerinin sayesinde elle geçirirler. Fakat tüm vampirler kurt adamlardan korkmaktadırlar çünkü kurt adamlar, organize olmaktan ve mantıklı düşünmekten yoksun olsalarda çok daha güçlü ve vahşilerdir.

Sonraları bir başka genetik tesadüf güç dengesini tekrar değiştirir: Vampir kalesinde esir tutulan bir kurt kadın, insan görünümlü bir çocuk doğurur. Bu, olağanüstü güçlü vampir lideri Viktor’ın (Bill Nighy) evinde tutsak doğan ilk Lycan olan Lucian’dır (Michael Sheen). William Soyu’nu oluşturan ilk kurt adamların aksine, bu Lycan istediği zaman insan istediği zaman kurt adam şeklini alabilmektedir. Lucian’ın kanı Viktor tarafından yepyeni bir köle türü yaratmakta kullanılır. Bu köleler vampirlerin korunmasız oldukları gündüz saatlerinde işçi ve bekçi olarak kullanılırken, geceleri kurt adama dönüşmelerini engellemek için de boyunlarının çevresine gümüş dikenli tasmalar takılır.

Viktor, kölelerini, tabasını ve topraklarını demir yumrukla yönetir. Sevdiği iki şey vardır: Güç, ve güzel ama inatçı kızı Sonja (Rhona Mitra).

imdb puanı : 7.0/10
Yapım : 2009, ABD
Tür : Aksiyon / Fantastik / Gerilim / Korku
Yönetmen : Patrick Tatopoulos
Senaryo : Len Wiseman, Danny McBride, Kevin Grevioux
Oyuncular : Kate Beckinsale, Michael Sheen, Bill Nighy, Rhona Mitra, Steven Mackintosh, Craig Parker, Geraldine Brophy, Kevin Grevioux, David Ashton, Elizabeth Hawthorne, Tania Nolan, Leighton Cardno, Alexander Carroll, Jason Hood, Mark Mitchinson, Timothy Raby
Yapımcı : Len Wiseman, Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Skip Williamson, Richard Wright
Görüntü Yönetmeni : Ross Emery
Müzik : Paul Haslinger
Dağıtım : Warner Bros
Süre : 1 saat, 32 dk.
Gösterim Tarihi : 27 Mart 2009


Gölge

Peyami Safa’nın Selma ve Gölgesi adlı romanından uyarlanmış yapımda kurgu kitaptaki gibi işlenmiş. Kitaptaki kaliteyi nekadar yakalamış olduğunu bilmiyoruz fakat konu bir kadının nederece iki dostu birbirinden ayırabileceği konusu işlenmişti.
Duru ve tek düze gibi giden yapım içinte entirikaları barındırmakta ve olayları biranda merak uyandıran bir şekle getirmekte.


Gösterim Tarihi: 20 Mart 2009Yönetmen: Mehmet GüreliOyuncular: Görkem Yeltan, Kaan Çakır, Serkan Ercan, Mehmet Ali Alabora, Ünal Silver, Hikmet Körmükçü, Zeynep KonanSenaryo: Nilgün ÖneşMüzik: Mehmet GüreliTür: Dram - GizemYapım Yılı: 2008Ülke: Türkiye


Sevgi Fırtınası


Hayat, bzen insana aşık olmak için ikinci bir şans sağlar..”
Romantik Dram Sevgi Fırtınası filmi, Richard Gere ve Diane Lane’ı beyaz perdeye yeniden getiriyor..Hayatta gerçek aşkı bulmak için hep ikinci bir şans oldugunu keşfeden iki kişiyi konu ediyor..
Sevgi Fırtınası, gerçek aşkı bulmak için asla çok geç olmadıgını anlatmakla kalmıyor..yaşamak istediğinizi düşündüğünüz veya başkalarının sizden beklediği bir hayat içinde sürüklenirken kaybettiğiniz benliğinizi tekrar bulmak için asla geç olmadıgını anlatan sürükleyici bi aşk öyküsü….